Smartlog v3 » Tanker og petitesser på et virtuelt surfboard » Hvor gammelt tror du internettet er...?
Opret egen blog | Næste blog »

Tanker og petitesser på et virtuelt surfboard

Er der et "jeg" der surfer, eller...?

Hvor gammelt tror du internettet er...?

8. Jun 2005 16:25, GreyT

Forleden dumpeden denne email ind i postkassen...
...Du er helt klart min favorit når det kommer til at forklare sig skriftligt i clairvoante sammenhæng, mit spørgsmål går på at du beskriver at du har 25 års erfaring med internettet og søgemaskiner, det blev efter min opfattelse udviklet af IT-eksperter fra Silicon Valley, USA i starten af 90'erne ??

Jeg svarede afsenderen men da hans postkasse er "over quota" så får jeg lyst til at lægge mit svar ud her, for det er ret sjovt for mig, der har været med fra starten ( og et par dage før...), at kigge tilbage og genopleve udviklingen.

Dette var det jeg sendte men som altså ikke nåede frem...

Hej XXX
Du må være ung...
Der er stor forskel på internettet og WorldWideWeb som det kaldes i dag. Internettet som sådan fik lidt luft under vingerne da Tim Berners Lee for lææænge siden starten af '80, i sit job hos CERN fandt på og udviklede HTML programkoden, så det blev muligt at benytte "Hyperlink" i de tekstmængder disse institutioner udvekslede, hop er nemmere end at bladre, så at sige. Derfra udtrykket (hyper)link stammer.

Jeg startede min IT kariere med intel udviklingssystemer, 8 bits baseret på intel 8085 CPU, hvis du nogensinde har hørt om den! Den var meget superduper for de første CPU var blot på 4 bits og det giver jo ikke vildt megen regne eller adresserings power.. Det var nogle år før pc blev født og før Bill Gates lånte sin fars garage.... til sit microsoft flip. Som altså blev en real american success. Samme Bill  havde handelstalent, han solgte et operativsystem til IBM som ikke ville satse ressourcer på PC (det ville blive et flop mente man) så han kunne ikke få store penge for sin software, men "nøjes" med en royalty pr solgt pc. Det fortrød IBM mange gange siden, for kontrakten galdt selvom der ikke var noget microsoft OS på, også da IBM gik solo med OS-2.Samme IBM fik PC registret som varemærke, men har aldrig, mig bekendt, sagsøgt nogen for også at kalde deres hardware for en "PC". :-o)

Bill havde faktisk ikke nogen OS-software der passede til IBM, men han kendte nogen venner i Seattle som biksede med noget, og det købte han for et par tusind dollars. Kaldte det DOS 1.0 og så var den hjemme...

For lige at vende tilbage til internettet så var samme Bill G helt skråsikker på at internettet var en død sild. han ville i stedet lave sit globalt omspændende microsoft net. Han rådede ikke over nogen ordentlig browser, det var der jo ikke behov for når nu internettet ville gå i graven. det gik anderledes og mr Gates skyndte sig at købe et produkt (Mener det hed Mosaic) det bedste var ellers Netscape, som fik en stor success og en stille død... og dog som en anden fugl Phønix er det genopstået som Mozilla Firefox. Jo iT tilværelsen og alle dens spådomme og sandheder er sjovt at følge.

Mens Internettet var ved at blive tilgængeligt, sådan for nogle områder, var undertegnede superglad da Compuserve åbnede et opkaldspunkt i næstved, så mine modemopkald (lynhurtig 14,4, grin grin) kunne ske til ikke alt for vilde telefon takster. alternativet var egentlig uhyggeligt, det var et telefonopkald til et knudepunkt i USA!!! Der var mange spændende emner og mennesker på Compuserve, men det var jo dyrt.

For lige at vende tilbage til nutiden, inden jeg slutter denne klumme, så er jeg som elektroingeniør, vildt forundret over at samme teknik, altså "samme" to kobberledninger der dengang max kunne klare 14.4 kbaud i dag med en anden boks på væggen kan leverre mig 2Mbit og digtal tv (8Mb) er nu en mulighed visse steder.

nå men det var lige mine tanker denne onsdag

Palle

Kommentarer

 1. Esther
  8. Jun 2005 10:20
  1

  Har godt nok ikke været med lige så længe, men kan da stadig huske den for længst hedengangne "søgemaskine" Veronica.

  Ca. 1 år efter min jomfru-surf-tur dukkede de første WWW-sider op. 94-95 må det have været. Godt nok kun tekst, men det var godt nok noget af en forbedring :o)

  Siden er der jo sket temmelig meget mere, for nu at sige det mildt ;o)

 2. beats headphones
  24. Jan 2013 07:41
  2

  as the expenses to handle a web based shop are rather decrease than these for the store, the price fixed for that beats dr dre studio headphones on-line may very well be decrease.

Tags

Arkiv

Relaterede