Smartlog v3 » Tanker og petitesser på et virtuelt surfboard » Et referat fra DDPV (De Døde Poeters Vandrelaug).
Opret egen blog | Næste blog »

Tanker og petitesser på et virtuelt surfboard

Er der et "jeg" der surfer, eller...?

Et referat fra DDPV (De Døde Poeters Vandrelaug).

21. Nov 2010 12:54, GreyT

Den forSTOKkede (neu)ROSE!
Eller noget om at være udenfor.Det var en af de dage på Langebæk. Mine fødder havde endnu en gang ført mig ud ad skovens slyngede grusstier og linealrette veje.

På tilbagevejen, i splittet mellem reflexion over livet / nuet (same, same but different?) og så tankerne om varm the og kage, så jeg en malplaceret stokrose, der stod i svinget af grusvejen ved grevens park.


Der kom et øjeblik af genkendelse og kammeratskab, "nå, du er også udenfor!" for i min verden hører stokroser til, op ad hvidkalkede bindingsværkshuse med stråtag og solskin. Ikke i en grusrabat på en skovvej i selskab med høje slanke teenager bøgetræer, og så i gråt vejr.Som jeg stod der og ynkede vækstens fejlslagne liv blev jeg klar over at der stod en gnæggende personage ved siden af mig på skovvejen. Han var klædt lidt aparte, i forhold til årstiden og vejret, men det syntes ikke at anfægte ham det ringeste. Han var rimeligt høj og mager, det smalle ansigt bekymret furet og ikke vildt pænt. Jeg tænkte lige der at her var da en person med ringe selvværd og en nølende pleaser vinkel på livet. Siden han ignorerede mig satte jeg ham hurtigt i båsen ”ikke nærvær” en der forglemmer sig i sin egen (fantasi)verden. Altså min diametrale modsætning ;-).Gnæggeren havde åbenbart en dialog med sig selv angående rosen. Noget om den stakkels vækst, der var UDENFOR alle herlighederne inden for hegnet til Grevens prægtige park. Jeg syntes at høre brudstykker om piger og svovlstikker og svinerøgtere og våde prinsesser på den forkerte side af muren. Det sidste fik mig til at tænke på om han mon var fra Berlin, men han lignede hverken Brecht eller en fra Stasi, så jeg lod det passere som en særlings mumlen.Hastige skridt i gruset fik mig tilbage til nærværet. En ny mandsling kom energisk vandrende mod os, uinfattede briller på næsetippen og en spøjs hat kækt tilbage i nakken. Også han var klædt i anderledes klæder. Han virkede manisk hvor den første var mere sørgmodig i sit kropssprog. De to som på sin vis syntes at genkende hinanden, var åbenbart i en ivrig, uenig disput. Jeg kunne ikke høre detaljer, det var lige som deres ord oftest fordampede i luften inden de nåede mig, men jeg fik dog hørt den bebrillede ytre til den gnæggende: ”Min kære Andersen, jeg siger Dem, man skal møde ham hvor han er…, Deres snak om at være udenfor gavner ikke dialogen, hverken med en person eller en metaforisk stokrose ”.


Så skridtede han hastigt videre, alt mens denne Andersen mumlede:” Jeg er i hvert tilfælde ikke navngivet efter det sted hvor man begraver de døde”, men jeg så ingen smil i øjnene hos ham over dette.Så var han også væk, og jeg stod alene tilbage, der på skovvejen. Tankerne om kage og hygge vendte tilbage jeg ilede mod bordets glæder.Det var da jeg kom tilbage til min munkecelle jeg opdagede der var en SMS på min mobil (iPhone3, bare så du ved det). Den var lang og jeg læste med forbløffelse dette:

”Hej lange skævnæse med de ustrukturerede totter øverst. Jeg kunne ikke undgå at deltage i dine og de andres tanker, som i passerede forbi mig. Der blev sagt adskillige ord som er menigsløse for mig, så jeg har Googlet dem på jeres Internet, for ligesom at finde ud af hvad de ord betyder i ”jeres” verden.

Den vending ”at være udenfor”, synes jeg er vældig interessant, al den stund at alt er forbundet, ja mere end det: Alt er et / Et er alt. Der er ikke dette og hint, som adskilte ikke forbundne eller relaterede enheder. Altså er jeg muntert forundret over paradokset du især udtaler og udtrykker, nemlig at du altid føler dig udenfor! Du er mest fokuseret på at komme ind i varmen at være en del af, men altså, det er, sagt med Andersens ord, Åndshovmod: at ville gøre sig aparte/bedre, at gøre sig så god, at man kan sætte sig udenfor og over andre.Så for at gå direkte til sagen, så er jeg på ingen måde udenfor eller sølle eller noget som helst af det du og de to andre gespenster udtalte og tænkte. Jeg står her, fordi jeg gør det. Jeg har ingen tanker, ønsker eller længsler om at være et andet sted, som du udtrykker det. Jeg er en mulighed i universet i jeres ”Altet” som udfolder sig, som manifestere sig i form lige her og nu. På dette sted har jeg samme fuldgyldige muligheder for at udfolde hele mit kosmiske potentiale, som stod jeg et hvilket som helst andet sted. Uanset om jeg var faldet på klippegrund eller på børdig markjord så er jeg lige god for det, lige lykkeligt stillet, eller hvordan du eller som menneske nu vil udtrykke det. Så du menneske i form, selvom du synes du ikke er forbundet, blot fordi du kan flytte dig rundt på dine fødder, så er du en del af, så ER du, DET. Selv dine tanker om at du er uden- eller indenfor er inkluderet i dette, du så emsigt forsøger at distancere dig fra. Derfor er dette mit budskab min delte hemmelighed med dig: Du er det hele, alt er inkluderet i dig med dig. Du kan med sindsro sige de forbudte ord ”I am THAT”. Du skal ikke først til prøve eller gå frygteligt meget igennem (det som Andersen så malerisk, og fuldstændigt usandt beskriver i sine eventyr)… (For god ordens skyld så er eventyrene også inkluderet i THAT).Der stod jeg så måbende i rummet, først med den nærliggende tanke, altså helt ærligt en stokrose kan da ikke være on-line. Jeg kiggede ned på displayet, og teksten var væk, men den var fuldt tilstede i mine tanker i min bevidsthed. Det var sgu pudsigt at indsigter også kan komme på den måde sagde jeg ud i rummet, som åbenbart inkluderer alt! Aha, var der ikke kage deroppe, jo naturligvis, den er også inkluderet, jeg er ikke uden for, uden kage. Omlidt… ( i det nu der er stærkt på vej) vil kagen være inkluderet i mig ☺Og da jeg er alt, kom det til at ske på den måde… den smagte dejligt.P

Kommentarer

 1. oakley outlet
  18. Apr 2012 04:26
  1

  http://www.cheap-oakley-store.com

 2. Louis Vuitton
  24. May 2012 11:28
  2

  Le elizabeth borse un lei Zaini della raccolta Portadocumenti dans cotenna marroni colorati e, Zaini Resistenti dysfonction érectile Eleganti, Sacchi fordi volo Louis Vuitton pratici à la maschile dallo linea:. Sono questi Mon conjoint et moi modelli nato da borse par gente della Collezione louis borse vuitton pour chaque new york P / E 2012.

 3. coach outlet
  30. Aug 2012 05:53
  3

  http://www.goto-coachoutlets.com/ coach outlet
  http://www.louissvuittononlineshop.com/ louis vuitton outlet Store
  http://www.coachoutletonlinespick.org/ coach outlet online

 4. Abercrombie France
  12. Oct 2012 05:27
  4

  De style classique et sobre qui s'appuient sur des couleurs neutres et des dessins aux styles yeux popping vraiment innovant et qui présentent les dernières tendances pour l'horlogerie, vous êtes sûr de trouver ce qu'il vous faut pour tous vos événements importants.

 5. beats headphones
  24. Jan 2013 07:41
  5

  as the expenses to handle a web based shop are rather decrease than these for the store, the price fixed for that beats dr dre studio headphones on-line may very well be decrease.

Tags

Arkiv