Smartlog v3 » Tanker og petitesser på et virtuelt surfboard » Et godt brød...
Opret egen blog | Næste blog »

Tanker og petitesser på et virtuelt surfboard

Er der et "jeg" der surfer, eller...?

Et godt brød...

10. Feb 2007 12:11, GreyT

Jeg havde sat over til brød i går, men det blev lidt sent, ikke helt rimeligt i firhold til søvnrytmen at bage brøde lige efter midnat ;-)


Men det blev vældig godt så her er opskriften:
alt er (helst) økologisk
400 g hvedemel
100 g rugmel
100 g grov spelt melt
100 g graham
1 lille "håndfuld" rørsukker (ca 2 sps fulde)
4 saltskeer salt (ca 2 tsk fulde) 
(du kan tilsætte feks 1 håndfuld hørfrø hvis du har lyst til det)
1/2 liter vand ca. (afhænger af månen osv og melets sugeevne)
1 ært-størrelse gær.

dette giver to brød på ca 750 gram hver

alt tørstof kommes i røremaskine, gæren nulres i et (måle)bæger så du kan se den havner som små kugler, lunkent vand kommes over og der røres rundt i det, alt imens maskinen blander melet mv.

så tilsættes vandet (med gæren opløst i). evt skal der lidt mere eller mindre vand i. konsistensen skal være så dejen er fugtig nærmest så den selv glider af dejkrogene. jeg plejer at lade det snurre 15 minutter.

så lader jeg skålen stå køligt i 8 - 12 timer (feks natten over) med en tallerken over (et viskestykke kan også bruges, men efter jeg oplevede at dejen virkelig "gav den gas" og indfiltrerede stoffet er jeg gået over til tallerken!)

drys en smule mel (en håmdfuld) ud der hvor du vil ælte, skrab dejen ud og ælt dejen samme med det nye mel. konsistensen skal være levende men tør på overfladen! (levende er så den flader rimeligt hurtgt ud, når du samler til en bold). Her er det ikke praktisk at tage telefonen, hvis den ringer ;-))))).

Del dejen i to dele og kom i oliesmurte forme. lade det stå et par timer (til det er hævet op igen).
bages i ovn ved 200 grader med varmluft på nederste rille i 40 - 45 minutter. (det er vist en smule varmere end standard, men det er fint.

når det er færdig ryst dem ud af formen dæk dem med et fugtigt viskestykke, og se om du kan vente 1/2 time før du sætter tænderne i.
Det smager extremt godt.
I min udgave er der sprød skorpe på når de er friske, og konsistensen af krummen er sej/ elastisk, ikke tør, og fin at tygge på. er velegent til at fryse, men det er sjælden jeg har noget til overs til at fryse. foretrækker den skønne duft af nybagt brød.

så nu sidder jeg i min backjack stol med brød og kaffe foran brændeovnen, og den bærbare "on the side", og sende skivevis af brød ud på nettet.
Velbekommen.

Kommentarer

  1. oakley outlet
    19. Apr 2012 05:23
    1

    http://www.cheap-oakley-store.com

  2. beats headphones
    24. Jan 2013 07:40
    2

    as the expenses to handle a web based shop are rather decrease than these for the store, the price fixed for that beats dr dre studio headphones on-line may very well be decrease.

Tags

Arkiv

Relaterede