Smartlog v3 » Tanker og petitesser på et virtuelt surfboard » Alene – Alenethed – Ensomhed
Opret egen blog | Næste blog »

Tanker og petitesser på et virtuelt surfboard

Er der et "jeg" der surfer, eller...?

Alene – Alenethed – Ensomhed

6. Jun 2009 19:23, GreyT

Alene – Alenethed – Ensomhed

At være single, og i harmonisk parforhold med sig selv

 

For ikke så længe siden hørte jeg en som på enkel vis, udtrykte det attraktive i at være alene, at have al tid til sig selv uden at skulle relatere. Og samtidig blev det så smukt udtrykt ”At ligge tæt sammen, uden at skulle noget, lige så længe som det behøves”. Sådan husker jeg ordene, måske var de lidt anderledes, men det der gjorde så stærkt indtryk var at høre et helt andet menneske udtrykke klart og præcist, det som det mest af mit liv har drejet sig om, også om at formulere, netop ønsket at være fri og samtidig føle sig holdt, uden nogen dagsorden, uden at skulle opnå eller levere noget, at kunne dvæle, i fuldstændig tryg ro,… så længe det behøves…!

Det var en lettelse at få ordene, for meget faldt på plads allerede der, samtidig med at der var overraskelse over at et andet menneske, kunne have det lige som jeg. Uventet, virkelig uventet, og så forløsende at det lod sig sige, netop uden at skulle (opnå) noget. Min virkelighed voksede lige der, og den har holdt sit space. Dejligt og, ganske uventet, ubesværet.

Der har været den naturlige tanke: hvor finder jeg sådan en der har tid nok og gerne vil holde mig…lige så længe det behøves? :-) som ikke kræver noget til gengæld? Jeg ved ”af erfaring” at dette er en utopi og… jeg har brugt meget liv på at finde… uden held. Ja netop, det må kræve held at finde, for bare sådan, kan det da ikke lade sig gøre.

Nej, det er rigtigt, OG jeg har søgt det andre steder end hvor det er. Har troligt søgt det hos andre, i andre, ud fra idéen om at jeg er mangelfuld og skal supplere mig gennem en anden… som har på det på lignende måde, og så er den store byttehandel i gang: ”What have you done for me lately…”?

Skiftet er kommet umærkeligt, og ganske hurtigt, men jeg har ingen hak i tidslinien der markere at hér skiftede det. Jeg tror jeg gik en tid og var lidt misundelig på den person som kunne rumme glæden ved at være alene og samtidig rumme ønsket om at være holdt. Det måtte være sejt at være så afklaret med sig selv, for jeg så, udefra, det som en stor afklarethed.

Jeg har mediteret og brugt mindfulness i de senest 8 uger, og ja, noget er sket, noget er skredet, noget ser livet under en ny vinkel. Det er lidt som en fødsel, der kommer veer, og så er der klemthed og så… ja, hvad så. Tidligere ville jeg have sagt at alt det kendte var væk, og derfor var der uro og angst, men lige nu er det: Wauw, sikke mange muligheder. Det kendte er der stadig, for det er jo netop kendt, men det er ikke altid lige tilgængeligt. Hvor komme wauet så fra?

Jeg ved det ikke og mundvigene krummer opad i et stort ”umotiveret” smil. Smil behøver ingenting, de er der bare. :-)

Jeg ved lidt om hvad der var fødselshjælper. Midt i noget trivielt hverdagsagtigt som vist ikke lige havde mit hjertes opmærksomhed så jeg lige som mig selv eller situationen ude fra og der tæt på mig var der en anden, som også var mig, som var tålmodig udholdende og stærk. En gestalt der ikke blev sur over at jeg ikke gav den hele armen … :-). Det er det nærmeste jeg kan komme en beskrivelse, og det der gav den store glæde var at jeg pludselig så / indså at denne ”anden” var mig selv, min skygge mit alter ego… navne betyder ikke noget her. Befrielsen lå i at min søgen var ovre at der altid havde været denne tålmodige sjæl hos mig. Jeg blev der klar over at jeg sagtens kan søge kontakt til andre, der er masser at opleve, og jeg behøver slet ikke blive nervøs for ikke at finde, for det er allerede i mig… og så må det også være inde i ”alle de andre”.

Der er gået tid fra jeg oplevede dette til det bliver skrevet ned. Ikke i alle situationer har jeg mærket det eller husket det. Og det giver dejlig ro at bekræfte det over for mig selv, ved at skrive dette også. Det den anden person dengang delte har nu også mening for mig, også selvom forståelse ikke er der.

Tak. 

 

Kommentarer

 1. Ray Ban Wayfarer Replica
  13. Jun 2012 05:40
  1  Oakley Oil Rig Sunglasses Outlet Wholesale we can provide[url=http://www.fakeraybanso.com/]FAKE RAY BAN WAYFARER[/url] for you in our online store. The price andAll oakley polarized sunglasses are not created equally, but this much is

 2. coach outlet
  30. Aug 2012 05:55
  2

  http://www.goto-coachoutlets.com/ coach outlet
  http://www.louissvuittononlineshop.com/ louis vuitton outlet Store
  http://www.coachoutletonlinespick.org/ coach outlet online

Tags

Arkiv